Мъск обеща Tesla да започне да печели до края на годината

Очакванията на предприемача са компанията да започне да изплува през третото тримесечие 2018 г.

iconomist
iconomist / 17 April 2018 10:54 >
Мъск обеща Tesla да започне да печели до края на годината
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Американският производител на електромобили Tesla може да излезе от цикъла на загуби през третото тримесечие на 2018 година, ако се вярва на думите на основателя и лидер на компанията – Илон Мъск.

В последно време Tesla е налегната от проблеми. Компанията все още не може да достигне желания производствен капацитет за автомобилите Model 3, продължава да губи, а някои нейни акционери вече я дадоха на съд.

На този фон мнозина анализатори прогнозират, че в близко време Tesla ще банкрутира. В отговор на засилващия се натиск и опасенията от провал, Илон Мъск излезе с оптимистично изявление за бъдещето на компанията.

На своята страница в Twitter мениджърът написа, че още през третото тримесечие на настоящата година Tesla ще започне да печели. Компанията приключи четвъртото тримесечие на миналата година със загуба в размер на 685 млн. долара, а като цяло за годината е на минус от близо 2 млрд. долара.

Целта на Tesla е това лято да достигне производствен капацитет от 5000 машини Model 3 на седмица. Дали обаче това ще бъде достатъчно компанията да излезе от загубите? В близките месеци ще стане ясно подплатени ли са с реални аргументи обещанията на Илон Мъск.
Exit