Коми: Тръмп е „морално неспособен“ да води САЩ

Малко преди изказването той беще определен президента като "най-лошия директор на ФБР в историята"
Gulliver Photos/Getty Images

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми обяви президента Доналд Тръмп за „морално неспособен“ да ръководи Съединените щати. Коми даде за телевизия Ей Би Си първото си интервю, откакто Тръмп го отстрани от поста преди година. Джеймс Коми смята, че президентът не изповядва истината като ценност.

„Нашият президент трябва да въплъщава уважението и да изповядва ценностите, които са в сърцето на тази страна. Най-важното нещо е истината, но този президент не е способен да го направи. Той е морално неспособен да бъде президент“.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми изрази убеденост, че е бил уволнен заради разследването си за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ. Той не изключва Русия да има компрометиращи материали срещу президента Тръмп и по тази причина той да се опитва да пречи на правосъдието.

Часове преди да бъде излъчено интервюто, Доналд Тръмп определи Джеймс Коми като „най-лошия директор на ФБР в историята“. В профила си в Туитър Тръмп заяви, че Коми би трябвало да бъде в затвора за предаване на класифицирана информация и за лъжи пред Конгреса на САЩ.

Коментари