Индустриалното производство във Франция се забавя през август

Нарастване има, но е най-слабо от три месеца насам, показва Insee

iconomist
iconomist / 10 October 2018 14:02 >
Индустриалното производство във Франция се забавя през август
Френското индустриално и промишлено производство нарасна през август с най-слабо темпо от три месеца насам, показват данни на официалната статистика Insee.

Индустриалното производство се повиши през август с 0,3% спрямо юли, когато нарасна с 0,8%, докато осреднената прогноза на финансовите пазари беше за по-скромен растеж от 0,1 на сто. Това представлява разширяване на производството във Франция за трети пореден месец, след като през май за последно беше отчетена стагнация.

В основата на относително добрите данни за август е нарастването с 0,6% на промишленото производство, докато производството на транспортно оборудване се понижи с цели 2,4%, а производството на кокс и на петролни продукти в рафинериите на страната се сви с 0,9 на сто.

В същото време продукцията в строителството се увеличи с 0,2%, следвайки спад с 1,3% през юли.

На годишна база френското индустриално производство нарасна през август с 1,6% при очаквания за повишение с 1,5% и след растеж с 1,9% през юли, докато промишленото производство се увеличи с 1,9% след повишение с 2,0% месец по-рано и очаквания за по-скромен растеж с 1,7 на сто.
Exit