Зеехофер се оттегля от лидерството в ХСС, но запазва министерския пост

Очаква се той да съобщи за това през уикенда, твърди в." Цайт"

iconomist
iconomist / 08 November 2018 11:26 >
Зеехофер се оттегля от лидерството в ХСС, но запазва министерския пост
Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер смята да обяви през почивните дни оттеглянето си като председател на баварския Християнсоциален съюз /ХСС/, който е по-малкият член в консервативния блок с ХДС на канцлера Ангела Меркел, съобщи БГНЕС, като се позова на ТАСС.

Новината за бъдещата оставка съобщи вестник „Цайт“, който се позова на собствени източници. Според изданието Зеехофер ще обяви своето оттегляне на заседание на ръководството на ХСС, което ще се състои през предстоящите почивни дни.

В същото време той възнамерява да запази поста на вътрешен министър. Причината за оттеглянето на Зеехофер е свързана с най-лошото представяне на ХСС на регионалните избори в Бавария, които се състояха миналия месец. Партията, която управлява почти без прекъсване най-богата германска провинция от 1949 г. насам, понесе най-тежката си загуба заради провала на миграционната политика на Ангела Меркел.

От това се възползва „Алтернатива за Германия“, която зае мястото на най-дясна партия в германския политически живот, измествайки от тази позиция ХСС.
Exit