Жена ще замени Илон Мъск като шеф в Борда на директорите

Робин Денхолм е в ръководството на компанията от 2014-а

iconomist
iconomist / 08 November 2018 13:59 >
Жена ще замени Илон Мъск като шеф в Борда на директорите
Дама ще бъде новият член на борда на директорите на Teslа, който ще замени Илон Мъск. Това е Робин Денхолм, става ясно от информация на компанията, цитирана от CNBC и Money.bg.

Тя ще напусне своята досегашна позиция като финасов директор в Telstra - най-голямата телекомуникационна компания в Австралия, след като изтече нейното шестмесечно предизвестие. Денхолм е член на борда от 2014 година.

Промяната е част от споразумението, което сключиха от автомобилния производител и Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ след публикации в Twitter на Мъск, които доведоха до рекорден скок в цената на акциите на компанията.

Ценните книжа на Tesla затвориха в понеделник на ниво от 348,16 долара, като през последните седмици те натрупаха загуби от над 25%. Цената им обаче започна да се показва отново след като производителят обяви най-високата тримесечна печалба в историята си.

Към края на юни Tesla регистрира около 6,8 милиарда долара приходи и 312 милиона долара печалба.

Също така компанията обяви, че е доставила 83 500 автомобила за същия период, което изпревари прогнозите на анализаторите от "Уолстрийт".
Exit