Делян Пеевски се оттегля от издателската дейност

Това съобщава самият той в разпространено до медиите изявление

iconomist
iconomist / 10 October 2018 20:34 >
Делян Пеевски се оттегля от издателската дейност
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от сделката за продажбата на "Телеграф Медиа" и изобщо от издателска дейност. Това съобщава самият той в разпространено до медиите изявление.

Пеевски заявява, че повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по искането за одобрение на сделката за придобиването на "Телеграф Медиа" от страна на купувача "Ню Имидж Медиа", което според него е "недопустимо и не кореспондира със сроковете, които Комисията прилага при подобни процедури".

Делян Пеевски учредява фондация "Телеграф", чиято основна цел ще е развитието на медийния пазар, повишаването на професионализма, морала и обективността в журналистическата професия, както и борбата срещу фалшивите новини във всичките им форми. В управителния съвет на фондацията ще участват само изявени български журналисти, които "винаги открито са отстоявали истината и не се страхуват да изразят личната си позиция".

Пеевски ще прехвърли в полза на фондацията собствеността на "Телеграф Медиа", а с това и отговорността за издаваните от същото дружество печатни медии - "Телеграф", "Монитор", "Политика" и "Меридиан мач".
Exit