Владислав Горанов: Новите министри са добро решение

По думите на финансовия министър си тръгват едни от най-опитните хора от правителството

Всеки един от новите министри може да се справи със задачите. Познавам ги добре. Младен Маринов го познавам покрай работата с опитите за повишаване на събираемостта през годините. Народният представител от Враца Петя Аврамова и Александър Манолев също ги познавам. Мисля, че са добри решения.

Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ. Заслужава обаче да кажем добри думи и за колегите, които си тръгват от правителството, каза още той. Според него „ако рутината и опитът дават предимство, със сигурност си тръгват едни от опитните.

Московски ще остане в историята като най-дълго стоелият министър на транспорта.

Николай Нанков, който няколко пъти бе министър на регионалното развитие, е изключително енергичен, млад и симпатичен човек, който подходи много достойно в ситуацията, станала повод за оставките. „Никой не е застрахован освен премиера, защото с него си тръгваме всички.

Важно е да се отбележи, че не трябва, много лесно да се дават кадрови жертви дотолкова, доколкото качествените хора не са безкрай. Второ се създава усещане за това, че всеки може да бъде лесно похарчен. Като говорим за такъв тип трагедия, мисля че действията на премиера са удачни“, каза Горанов.