Бой на Националния съвет на СДС

Гардове пазиха Божидар Лукарски от гнева на представители на областните организации
bTV

Грозни сцени на физическа саморазправа прекъснаха заседанието на Националния съвет на СДС, на което трябваше да се реши политическото бъдеще на партията.

Представители на областни организации не бяха допуснати до залата от наетата от ръководството на председателя Божидар Лукарски охрана. Впоследствие областните представители нахлуха в залата и се стигна до физически конфронтации, които прекратиха заседанието за час.

Ръководството отказа да допусне делегати от шест областни структури с мотива, че не са си платили членския внос. Те обаче отказаха да се съобразят с това решение и буквално нахлуха в залата, охранявана от гардове, за които лидерът на СДС Божидар Лукарски призна, че са били наети, защото са имали предварителна информация, че се чакат провокации.

Вътре екшънът достигна кулминацията си, когато представител на официалната власт в СДС – Янко Станев от Варненската организация, показал сценарий за опорочаване на заседанието от опозицията. Бившият председател на СДС Емил Кабаиванов скочил да издърпа листа. Двамата се сбили.

Опозицията иска оставка на Божидар Лукарски и смяна на цялото ръководство. Председателят на партията Божидар Лукарски прекъсна заседанието, разпусна го и си тръгна.

Коментари